Intretinerea bijuteriilor

Pentru ca bijuteriile dumneavoastra sa rezite cat mai mult, sa va puteti bucura de ele cat mai mult timp, va sfatuiesc sa cititi si sa respectati sfaturile de mai jos.

-         Nu trageti de bijuterii ,nu le fortati, nu le scapati pe jos. Polimerul poate fi casant sau se poate fisura daca este fortat, iar sarma isi pierde forma sau se poate rupe daca se trage de el. Mare atentie daca se agata de haine (desi am mare grija sa le construiesc in asa fel sa nu se intample), trebuiesc desprinse cu mare grija.
-         atentie sa nu le zgariati, polimerul lacuit se poate zgaria mai greu, dar nu toate piesele sunt lacuite, si sunt sensibile la materialele dure, iar atât sârma argintată, cât şi cuprul emailat şi aluminiul, se pot deteriora în cazul unei zgârieturi. Evitaţi pe cât posibil acest lucru pentru că bijuteria devine inestetică şi poate sări emailul care protejează sârma.
      -     Nu udati bijuteriile si nu intrati in apa cu ele, acest sfat este universal valabil la  absolut toate bijuterile( si cele din comert). La cele din polimer, se poate duce      lacul daca stau un timp in apa, sarmele se pot oxiga/innegri.
      -     Nu le dati cu parfum, substantele chimice pot intra in reactie cu polimerul si il pot  deteriora sau pot oxida sarmele
      -     curăţaţi-le când îşi schimbă culoarea. Sarmele netratate impotriva oxidarii cum  sunt unele sarme argintate sau cele din cupru (neemailat) isi pot schimba culoarea   in timp. Dar ele se pot curata in apa cu sare si bicarbonat de sodiu, asa cum se  curata toate bijuteriile din argint.
     -      In cazul bijuteriilor textile, puteti folosi o carpa moale usor umezita si putin sampon, si apoi stergeti cu o carpa umeda
     -      Pentru pastrarea, curatenia si protejarea bijuteriilor se recomanda sa fie tinute intr-o punguta, saculet sau cutie

  • ATENTIE! PIESELE FOARTE MICI POT FI INGHITITE DE COPII. NU LASATI BIJUTERIILE LA INDEMANA COPIILOR SUB 5 ANI!!!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin